top of page

Om mig

Jag heter Carina Ydrevall och är 60år. Jag bor med min sambo på landet i mitten av Hälsingland. Jag har en Australian Shepherdtik och min sambo har en korsning mellan Golder Retriver och Stafford Bullterrier. I övrigt har vi katter, Hedemorahöns (genbank), Helsingefår (genbank) och vanligtvis hästar, men inte just nu. 

 

Jag är SBK instruktör sedan 30år tillbaka, Tävlingsledare i lydnad och bruks, MH A-figurant, tränar och tävlar bruks, lydnad, rally och viltspår. Jag har alltid haft hund av olika raser som jag tränat och tävlat med, men fastnade för några år sedan för Aussie. Jag fick äran att köpa en tikvalp från Sugerwind’s som har växt upp till en mycket trevlig individ. ”Dina” som hon kallas älskar att jobba, har inga rädslor men en egen vilja som ibland lyser igenom på banorna. 

 

Avel har alltid legat mig varmt om hjärtat, därför håller jag även på med avel på Helsingefår och Hedemorahöns. Men det är inte första gången jag håller på med avel på hund, tidigare har jag tagit valpar efter en Golden Retriver tik jag haft, och har även avlat på SWB hästar. 

 

När det kommer till djurskötsel tycker jag att djur ska få vara djur och ha mycket fri mark att springa och leka på. Men de ska även tränas från tidig ålder så man kan få ett bra samspel mellan hund och föraren. Det är mycket viktigt att det finns en bra kommunikation mellan människa och hund. 

Carina Ydrevall Kurstintyg
bottom of page