top of page
Search
  • Writer's pictureCarina Ydrevall

Tiden springer

Det har redan gått nästan 2 veckor sedan jag skrev sist och valparna är redan en vecka och de växer så det knakar. Dina är en helt fantastisk mamma och passar på dem hela tiden.


Förra måndagen var Dina pigg och glad, men lite orolig. Malin (min dotter) kom hem vid 1 på natten och var ut med hundarna men märkte inget ovanligt utan att de lyssnade dåligt och skällde på allt de tyckte rörde sig. En timme senare strax före 2 tiden väckte Dina mig och jag var ut med henne igen och helt plötsligt pep hon till och den första valpen kom. Jag var snabbt dit och hjälpte henne och fick in henne och valpen till bädden. Lars väckte Malin som fick komma och hjälpa mig.


Dina var fundersam och lite orolig när de första 3 valparna kom, men sen var det som att hon förstod vad allt gick ut på och hon kände igen värkarna och visste hur hon skulle bete sig. Trots att hon var lite förvirrad så satt alla instinkter där och hon skötte allt klockrent.


Valparna kom med jämna mellanrum:

2:10

2:40

2:56

4:16

4:16

5:33

(Bilderna på valparna på hemsidan ligger i samma ordning som dom föddes)

Som ni ser så kom valp 4 och 5 samtidigt. Vi hann dock inte se om de låg i samma påse om det ens är möjligt, men dom är otroligt lika varandra.


Veckan som kom har varit ganska tuff pga värmen - valparna har trivts men Dina har tyckt att det varit jobbigt, så vi är glad för lite svalare temperaturer nu. Vi är mycket spända på att se när valparna får ögon och vilka färger de kommer ha.


Vi har också spånat mycket på namn och olika namnteman, men det är otroligt svårt att hitta något vi känner oss helt nöjda med, men ska försöka bestämma oss denna vecka.


Följ oss gärna på Instagram: Ydrevallens och på Facebook: Ydrevallens Kennel - för att få uppdateringar om vad som händer.


Kl 6 på tisdag morgon när alla valpar kommit

1 vecka gammal och sover tätt ihop

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page